Ten Hag grijpt naast prijs: Manchester City wint zenuwslopende penaltyserie

Manchester City heeft zaterdag op Wembley de Community Shield gewonnen ten koste van Manchester United.

1 month Ago

Manchester City heeft zaterdag op Wembley de Community Shield gewonnen ten koste van Manchester United. Na een 1-1 gelijkspel na negentig minuten werd direct overgegaan op een strafschoppenserie, waarin de regerend landskampioen koelbloediger was dan de FA Cup-winnaar (7-6). Manchester City was niet op volle oorlogssterkte.

De negentienjarige middenvelder Nico O’Reilly maakte als basisspeler zijn debuut, terwijl ook James McAtee een basisplaats had op het middenveld, na twee seizoenen op huurbasis bij Sheffield United. Spelers als Nathan Aké, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva begonnen op de bank; Jack Grealish was niet inzetbaar. Bij Manchester United zat aanwinst Joshua Zirkzee de gehele wedstrijd op de bank.

In het eerste kwart van de wedstrijd werd de ploeg van Ten Hag onder de voeten gelopen door het Manchester City, dat via een schot van McAtee dicht bij het openingsdoelpunt was. Nadat Lisandro Martínez de bal op slordige wijze inleverde, schoot McAtee op de paal. Na die kans kwam Manchester United beter in de wedstrijd.

Er volgden via Amad Diallo en Marcus Rashford grote kansen om te scoren, maar het bleef bij 0-0 in de eerste helft. LEES OOK: De Ligt en Mazraoui naar Manchester United, transfersommen bekend Na de pauze dacht Bruno Fernandes met een prachtig afstandsschot voor de 0-1 te zorgen, maar hij bleek buitenspel te staan. Een kwartier voor tijd miste Rashford van dichtbij een gigantische kans na voorbereidend werk van Alejandro Garnacho.