Sterk Sparta vergeet zichzelf te belonen tegen een matig Feyenoord

De Rotterdamse derby is in een gelijkspel geëindigd. Op het Kasteel werd het 1-1. Sparta en Feyenoord hielden elkaar na een mooie strijd in evenwicht. Camiel Neghli schoot de Spangenaren schitterend op voorsprong. Feyenoord maakte in de tweede helft de gelijkmaker via Quinten Timber, maar eindigde de wedstrijd met 10 man na 2 keer geel voor Zerrouki.

3 weeks Ago

SPARTA Sterk Sparta vergeet zichzelf te belonen tegen een matig Feyenoord Rijnmond Redactie Vandaag, 16:35 • 4 minuten leestijd Sparta juicht na de 1-0 tegen Feyenoord © Hans van der Valk/Orange Pictures De Rotterdamse derby is in een gelijkspel geëindigd. Op het Kasteel werd het 1-1. Sparta en Feyenoord hielden elkaar na een mooie strijd in evenwicht.

Camiel Neghli schoot de Spangenaren schitterend op voorsprong. Feyenoord maakte in de tweede helft de gelijkmaker via Quinten Timber, maar eindigde de wedstrijd met 10 man na 2 keer geel voor Zerrouki. Bij Sparta verving Rick Meissen Teo Quintero.

De centraal verdediger ontbrak bij de Kasteelclub. Verder stonden dezelfde namen op het veld als in de uitwedstrijd tegen FC Twente van vorige week. Feyenoord-trainer Brian Priske koos wederom voor een 4-3-3 formatie.

Wel paste de Deen een aantal wisselingen toe ten opzichte van de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle. Zo keerde Thomas Beelen terug in de basis, mocht Gjivai Zechiël startten op het middenveld en maakte Gijs Smal zijn basisdebuut. Hij verving Hugo Bueno die evenals Bart Nieuwkoop niet bij de selectie zat.

Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte. Afgelopen week overleed oud Sparta-speler en trainer Hans Eijkenbroek op 84-jarige leeftijd. De derby begon flitsend.

Binnen vijf minuten was Sparta dichtbij de openingstreffer. Tobias Lauritsen kopte na een uitstekende voorzet van Boyd Reith de bal via de vingertoppen van Timon Wellenreuther op de lat. F.