Sparta pakt verdiend punt bij FC Twente door late gelijkmaker

Sparta heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. In Enschede werd FC Twente knap op 1-1 gehouden en de Rotterdammers kwamen daar uitstekend voor de dag. De gelijkmaker van Tobias Lauritsen viel wel pas in de blessuretijd.

1 month Ago

NIEUWS Sparta pakt verdiend punt bij FC Twente door late gelijkmaker Vandaag, 20:53 • 2 minuten leestijd © Orange Pictures Sparta heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. In Enschede werd FC Twente knap op 1-1 gehouden en de Rotterdammers kwamen daar uitstekend voor de dag. De gelijkmaker van Tobias Lauritsen viel wel pas in de blessuretijd.

Zoals verwacht nam FC Twente in de beginfase het initiatief. Desondanks kreeg Sparta via Arno Verschueren de grootste mogelijkheid om de score te openen, maar de Belg miste. Na een kwartier kregen de Rotterdammers een nog grotere kans.

Tobias Lauritsen werd gelanceerd door Verschueren en de spits raakte de binnenkant van de paal. Jeroen Rijsdijk: 'Erg tevreden over uitvoering' In de rest van het eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht en waren er weinig scoringsmogelijkheden. Alleen Sam Lammers vlak voor de rust een kans.

0-0 was dan ook een logische ruststand. Camiel Neghli doet zijn verdedigende werk Oude voetbalwet komt uit De tweede helft begon met een vlammend schot van Carel Eiting op de lat. Maar ook Sparta kreeg kansen.

Mohamed Nassoh stuitte eerst op Unnerstall en schoot vervolgens op de lat. De kansen voor Sparta bleven komen, want rond het uur raakte Lauritsen voor de tweede keer het aluminium. Julian Baas blikt terug op het gelijkspel tegen FC Twente Een oude voetbalwet (als je zelf kansen mist, scoort je tegenstander wel) kwam helaas voor Sparta weer eens uit.