Sparta pakt een punt na matige thuiswedstrijd tegen Heracles

In de eredivisie heeft Sparta Rotterdam zondagmiddag gelijkgespeeld. Op eigen veld kwam De Kasteelclub tijdens de openingsronde niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Het duel was er eentje om snel te vergeten.

1 month Ago

SPARTA Sparta pakt een punt na matige thuiswedstrijd tegen Heracles Vandaag, 14:13 • 2 minuten leestijd Tobias Lauritsen baalt van zijn gemiste kans voor Sparta tegen Heracles © Orange Pictures - Hans van der Valk In de eredivisie heeft Sparta Rotterdam zondagmiddag gelijkgespeeld. Op eigen veld kwam De Kasteelclub tijdens de openingsronde niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Het duel was er eentje om snel te vergeten.

Trainer Jeroen Rijsdijk gunde drie spelers hun debuut bij Sparta. Boyd Reith, Teo Quintero en Mohamed Nassoh verschenen voor de eerste keer aan de aftrap. Smaakmaker Joshua Kitolano startte op de bank.

Bij Heracles stond oud-Spartaan Mario Engels in de basis. Ook Feyenoord-huurlingen Mimeirhel Benita en Shiloh 't Zand mochten starten bij de bezoekers. Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk: 'Ik miste in een aantal zaken agressiviteit' In de beginfase tastten Sparta en Heracles af.

Beide ploegen creëerden daarin geen kansen, waardoor de wedstrijd niet op gang kwam. Pas in de twaalfde minuut stichtte de thuisploeg gevaar. Tobias Lauritsen kopte een goede voorzet van Reith net naast.

Heracles probeert Sparta-aanvaller Shunsuke Mito af te stoppen © Orange Pictures - Hans van der Valk Daarna gebeurde er, op een vroege wissel bij Heracles na, vrij weinig op Het Kasteel. Bovendien lag het tempo laag. Net na het halfuur noteerde het publiek pas weer een Rotterdamse kans.

De punter van Reith eindigde op Heracles-keeper Fabian de Keijzer. Vlak voor de .