Spanje boekt tegen Zwitserland eerste zege in Nations League

Europees kampioen Spanje heeft de tweede wedstrijd in de Nations League gewonnen van Zwitserland. In Bern werd het 4-1 voor de ploeg van bondscoach Luis de la Fuente. Spanje staat na het eerdere gelijkspel tegen Servië op 4 punten. Denemarken, dat eerder op de dag van Servië won, leidt met 6 punten.

1 week Ago

Joselu kopte Spanje al in de 4e minuut op voorsprong. Hij kopte een voorzet van Lamine Yamal binnen. Doelman Gregor Kobel leek de bal nog te keren, maar hij was de doellijn al gepasseerd.

Zwitserland dacht gelijk te komen via Becir Omeragic, maar aan de treffer was hands vooraf gegaan. Kort daarop scoorde Spanje nog een keer. Kobel keerde een schot van Nico Williams, maar was kansloos op de rebound van Fabián Ruiz.

Spanje kwam met tien man te staan na een overtreding van Robin Le Normand op Breel Embolo. Na het bekijken van de beelden door de VAR stuurde scheidsrechter Irfan Peljto de verdediger met rood van het veld. Zwitserland kwam nog voor de rust op 1-2.

Zeki Amdouni kreeg de bal uit een corner via het hoofd van Dani Carvajal voor zijn voeten en schoot raak. Tweede helft In de tweede helft hielden de Spanjaarden stand. In het laatste kwartier sloegen ze via Ruiz en Ferran Torres nog twee keer toe en pakten zo de eerste zege in deze Nations League.

Portugal boekte de tweede zege in groep 1. Na de overwinning op Kroatië werd Schotland met 2-1 verslagen door een treffer van Cristiano Ronaldo. Voorsprong Scott McTominay had de Schotten met een harde kopbal in de eerste helft op voorsprong gebracht in Lissabon.

In de tweede helft kwam Portugal op gelijke hoogte door een van richting veranderd schot van Bruno Fernandes. De in de tweede helft ingevallen Ronaldo tikte vervolgens het tweede doelpunt binnen na een voorzet van Nuno Mendes. Kroatië herstelde zich van de eerder.