Rijnsburgse Boys-spits Van der Moot scoort voor overleden vader: 'Goal op zijn naam'

1 week Ago

RIJNSBURG - 'Zullen we deze maar op zijn naam zetten?' Een heel klein glimlachje kan er bij Rijnsburgse Boys-aanvaller Dani van der Moot nog wel van af. Zaterdagmiddag scoorde hij als invaller tegen HHC Hardenberg, waarmee hij toch nog voor een persoonlijk lichtpuntje zorgde na een paar emotionele weken. Vorige week overleed namelijk zijn vader, die afgelopen maandag werd begraven.

'Het was een apart gevoel dat hij niet meer langs de lijn staat', beschrijft de 27-jarige spits. 'Hij was er altijd, dus dan is dit opeens wel heel onwennig.' Afgelopen week werd er op en rondom de Rijnsburgse velden al stilgestaan bij het overlijden van Van der Moot senior.

De klinkende 5-1 overwinning op RKAV Volendam, die vooraf werd gegaan met een minuut stilte, werd dit weekend in Hardenberg nog maar eens herhaald. Want ook nu scoorden de 'Uien' er vijf, met Van der Moot als invaller én doelpuntenmaker terug bij de selectie. Amper een minuut stond hij in het veld, toen een lange bal voor zijn voeten belandde.

Met een bekeken lobje gaf hij de doelman het nakijken en maakte hij, ondanks dat hij nog niet één keer in de basis begon, zijn derde treffer van het seizoen. 'Dat iedereen het vervolgens zo met mij vierde, is toch een kersje op de taart', aldus de aanvaller. 'Veel jongens waren er ook maandag op de begrafenis, wat ervoor zorgt dat ik mij enorm gesteund voel.

' Van der Moot zegt blij te zijn dat het 'na zo’n samenloop' toch nog lukte om te scoren. 'Als spits ben ik natuurlijk altijd.