Riemer buiten? Genk brengt Anderlecht helemaal in crisis

4 days Ago By VoetbalNieuws

Anderlecht heeft dinsdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Paars-Wit werd in de inhaalwedstrijd tegen KRC Genk op vrijwel alle vlakken afgetroefd en liep tegen een logische 0-2-nederlaag aan. Daardoor lijkt het stilaan helemaal crisis te zijn in het Lotto Park, waar de druk op Brian Riemer stilaan onhoudbaar wordt.

De Deen had begrepen dat hij moest ingrijpen nadat er vorig weekend tegen Westerlo maar net een punt gepakt werd. Hij voerde maar liefst vijf wijzigingen door aan zijn basiself: Foket, Rits, Stroeykens, Edozie en Dolberg kwamen in de plaats van Sardella, Simic, Verschaeren, Dreyer en Vazquez. Dendoncker schoof naar de defensie en kreeg de aanvoerdersband.

Maar die vele wijzigingen inspireerden Anderlecht niet, integendeel. Al na vijf minuten gaf het een strafschop weg toen Zanka te laat kwam en op de voet van Tolu trapte. Gelukkig is Colin Coosemans dit seizoen wel op niveau: de doelman koos de goede hoek en stopte de penalty én de rebound van Steuckers.

Genk veel gevaarlijker dan Anderlecht Paars-Wit reageerde met een afstandsschotje van Dolberg en een knal van Foket, maar verder bleef Genk toch de betere ploeg. Vooral Sor was zeer bedrijvig bij de Limburgers. Acht minuten voor rust viel uiteindelijk toch de 0-1: Sadick duwde een verlengde hoekschop bij de tweede paal met de borst binnen.

Vlak voor rust werd het zelfs bijna 0-2, maar met een geweldige reflex voorkwam Coosemans dat Tolu kon scoren. Riemer greep dan ook in en bracht bij de start van d.