Primoz Roglic is de held in Spanje en wint Vuelta a España voor vierde keer in carrière

Primoz Roglic heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De renner van Red Bull-BORA-hansgrohe werd tweede in de slottijdrit, achter etappewinnaar Stefan Küng.

1 week Ago

Primoz Roglic heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De renner van Red Bull-BORA-hansgrohe werd tweede in de slottijdrit, achter etappewinnaar Stefan Küng. In de 21ste etappe van de Ronde van Spanje moest er in de tijdrit een afstand worden afgelegd van bijna 25 kilometer.

De etappe verliep van het hoofdkantoor van een telefoonbedrijf naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Victor Campenaerts en de Zwitser Mauro Schmid zette direct snelle tijden neer in de beginfase van de etappe. Maar toen moest zijn landgenoot en tijdritspecialist Stefan Küng nog komen.

En hoe. Hij finishte liefst 43 (!) seconden sneller dan de toenmalige leider van de etappe. Alleen rode truidrager Roglic kwam nog enigszins in de buurt van de tijd van de Zwitser.

De Sloveen eindigde om 31 seconden achterstand van de etappewinnaar. Roglic wint de Vuelta 2024. 8 september 2024, 18:27 Robert Gesink rijdt zondag zijn laatste etappe als profwielrenner.

Tijdens de tijdrit in de Vuelta stapt de renner van Visma | Lease a Bike nog een keer op de fiets, om deze vervolgens aan de wilgen te hangen. "Gisteren was een mooie laatste dag in het peloton." Afscheid Robert Gesink De tijdrit was ook het afscheid van de 38-jarige Robert Gesink.

Hij fietste voor het laatst over de finishlijn en gaat met wielrenpensioen. Hij nam 24 keer deel aan een grote ronde, waarvan de Ronde van Spanje Gesink liefst 11 keer verwelkomde. In 2009 en 2012 werd hij zesde in het algemeen klasseme.