Pijnlijke 4 op 10: smaakmaker beleeft ramp bij Club Brugge

3 weeks Ago By VoetbalNieuws

Club Brugge heeft zondagmiddag zoals verwacht de volle buit gepakt op het veld van FCV Dender . Maar de titelverdediger had amper overschot op bezoek bij de promovendus. Bij Blauw-Zwart lieten enkele sterkhouders dan ook een belabberde indruk achter.

De ploeg van coach Nicky Hayen begon weliswaar uitstekend aan de trip naar Denderleeuw. Na nog geen acht minuten stond Gustaf Nilsson op de juiste plaats om het maximaal te halen een uitstekende voorzet van Maxim De Cuyper en aarzelend keeperswerk van thuisdoelman Michael Verrips. Niet veel later pikte ook een tweede zomeraanwinst zijn doelpuntje mee, zo zorgde Christos Tzolis na een knappe aanval voor de 0-2.

Blauw-Zwart stond dus al snel op rozen. Maar na een halfuur spelen loste het plots zijn grip op de wedstrijd. En daar profiteerde Dender optimaal van met de aansluitingstreffer.

Aanvalslinie zakt weg in de tweede helft probeerde Club de match opnieuw in handen te nemen. Dat lukte echter niet naar behoren. In de slotfase moest Joël Ordoñez zelfs nog alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen.

Aanvallend gezien kregen de Bruggelingen na rust dan ook amper iets voor mekaar. Verschillende sterkhouders bleven dan ook ondermaats. Hans Vanaken drukte aanvallend gezien veel te weinig zijn stempel, Tzolis en Nilsson zakten na hun goede start weer weg.

Maar vooral Andreas Skov Olsen speelde een erg matige wedstrijd. En het is niet de eerste keer dat de Deen zo pover voor de dag komt. Ondermaatse Skov Skov Olsen komt n.