Ongelooflijk horrordebuut Mandela Keita bij Parma

5 days Ago By VoetbalNieuws

Mandela Keita maakte deze zomer de toptransfer van Royal Antwerp naar het Italiaanse Parma. Daar mocht hij zijn debuut maken, maar de Rode Duivel zal de wedstrijd tegen Udinese snel willen vergeten. Keita stond afgelopen dicht bij een EK-selectie van Domenico Tedesco, maar uiteindelijk viel de middenvelder uit de boot.

Deze zomer zette hij de stap naar het buitenland na een succesvolle periode bij Antwerp. Nu kende hij een ongelooflijk horrordebuut in de Serie A. Ongeziene taferelen Delprato en Bonny hadden Parma op een dubbele voorsprong gezet tegen Udinese, maar vlak na rust maakte Lucca 1-2.

Keita kwam in minuut 55 in het veld en kreeg zeven minuten later meteen een gele kaart. Udinese maakte vijf minuten later gelijk en in minuut 73 kreeg Keita een tweede gele kaart waardoor hij het veld moest verlaten. Tot overmaat van ramp zag Keita dat Florian Thauvin, die ook al de gelijkmaker had gemaakt, de 2-3 kon maken.

Udinese werkte een 2-0 achterstand aldus miraculeus weg. Bij de uitploeg kwamen tweevoudige Rode Duivel Christian Kabasele en ex-Antwerp-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp vlak na rust het veld in. Miljoenentransfer Keita maakte voor vijftien miljoen de transfer naar Parma.

Antwerp kon de miljoenen goed gebruiken en ook voor Ekkelenkamp pakte het een mooie som. Parma staat nu met vier punten na vier wedstrijden op de twaalfde plek in de Serie A. Udinese staat eerste met tien punten.

Voor Keita was het een debuut om snel te vergeten. Mandela Keita had his debut today f.