OHL maakt indruk: "Op dit elan gaan we mooi seizoen tegemoet"

1 month Ago By VoetbalNieuws

Daar waar de openingsspeeldag nog een sof werd, levert de tweede speeldag in de Jupiler Pro League wel het nodige spektakel op. Westerlo verstevigde zaterdag zijn leidersplaats met een 2-4 op KV Mechelen, terwijl OH Leuven indruk maakte door verrassend KRC Genk met 3-1 te verslaan. Dat deed OHL bovendien ook met uitstekend voetbal.

Zeker in de eerste helft speelde het Genk van de mat en dat resulteerde ook in een verdiende 2-0-voorsprong met goals van Maziz en Vlietinck. Na rust kwam Genk wel beter in de match, maar na de aansluitingstreffer van Tolu maakte Thorsteinsson in het slot de partij toch dood. OHL zette Genk volledig vast OHL begint op die manier aan zijn seizoen met een vier op zes, na het gelijkspel van vorige week tegen Beerschot.

Het prijkt voorlopig samen met Union op de tweede plaats, op twee punten van leider Westerlo. "Het was een fantastische wedstrijd van onze kant", jubelde Thibault Vlietinck dan ook achter bij Sporza. "In de eerste helft zetten we Genk volledig vast.

Ik denk dat Genk niet wist wat er gebeurde: goeie pressing, 2-0. Het had 3-0 of 4-0 kunnen zijn." Leuven droomt van mooi seizoen Hij zag ook wel dat die dominantie na rust wat afzwakte.

"In de tweede helft begon Genk te komen, maar we houden goed stand. Dit was een oververdiende overwinning. We hebben de kwaliteiten en dat kwam er vandaag uit.

De coach houdt van mooi voetbal. Als we op dit elan voortdoen, kijken we een mooi seizoen tegemoet." Na enkele magere jaren hebben ze bij OHL dus weer.