Oefennederlaag Fortuna Sittard tegen Borussia Mönchengladbach

Fortuna Sittard heeft donderdagmiddag een oefenduel verloren van Borussia Mönchengladbach. Het werd 1-3.

1 month Ago

Fortuna Sittard heeft donderdagmiddag een oefenduel verloren van Borussia Mönchengladbach. Het werd 1-3. Alle doelpunten in het stadion van Fortuna vielen na rust.

Blessure Guth In de eerste helft was Fortuna gelijkwaardig aan de club, die afgelopen seizoen als 14e eindigde in de Bundesliga. Fortuna creëerde ook scoringskansen. Niet alles was positief voor trainer Danny Buijs, want Rodrigo Guth viel uit met een blessure.

Kort na rust kwamen de Duitsers op voorsprong door een doelpunt van Shio Fukuda. Fortuna reageerde direct. Makan Aïko worstelde zich langs zijn tegenstander en scoorde de 1-1.

Bekijk de uitgebreide samenvatting van Fortuna Sittard - Borussia Mönchengladbach: Penalty's De treffers volgden elkaar razendsnel op, want nog geen tien minuten na rust stond het alweer 1-2. Grant-Leon Ranos scoorde vanaf de strafschopstip. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kregen de bezoekers opnieuw een strafschop.

Dit keer ging Christoph Kramer achter de bal staan en ook hij, in 2014 nog wereldkampioen met de Duitse nationale ploeg, faalde niet oog in oog met Luuk Koopmans. Fortuna was nog dicht bij de 2-3, maar Ante Erceg raakte de lat. Zo bood Fortuna goed partij aan Borussia Mönchengladbach, maar verloor het wel.

Twee oefenduels Fortuna speelt volgende week nog twee oefenduels. Op donderdag is EVV de tegenstander en op vrijdag speelt het tegen De Graafschap. Op zondag 11 augustus begint de competitie voor de ploeg van Danny Buijs met een uitwedstrijd tegen Go.