Nusser begint met handbalsters goed aan Olympische Spelen

De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. In Parijs werd Angola met 34-31 verslagen.

1 month Ago

De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. In Parijs werd Angola met 34-31 verslagen. Larissa Nusser uit Born maakt onderdeel uit van de Nederlandse selectie.

Sterke start Op de vorige Olympische Spelen troffen beide landen elkaar ook al in de groepsfase. Toen won Oranje met 37-28 en nam het na rust afstand van Angola. En dat gebeurde donderdag eigenlijk opnieuw in Parijs.

De ploeg van Per Johansson begon sterk aan de wedstrijd en wist redelijk snel een verschil van vier doelpunten te creëren (8-4). Angola vocht zich echter terug in de wedstrijd en kwam op gelijke hoogte: 14-14. In het restant van de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar Nederland leidde wel bij rust met 19-18.

Buffer Na rust begon Oranje opnieuw sterk en scoorde het de eerste twee doelpunten van de tweede helft, waardoor Nederland een kleine buffer had. Gedurende de tweede helft werd dat verschil uitgebouwd. Na een kwartier in de tweede helft stond het al 29-24.

Van die achterstand wisten de Afrikaanse vrouwen niet meer terug te komen. Frankrijk Komende zondag komen de handbalvrouwen weer in actie. Dan spelen ze om 21:00 uur tegen gastland Frankrijk.

Deel dit artikel 💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl !.