NEC profiteert met late goal van rode kaart PEC en boekt gelukkige zege

Rober González heeft NEC aan de eerste punten van het seizoen geholpen. De Spanjaard maakte in de 87e minuut het winnende doelpunt voor de thuisploeg (1-0). Hij scoorde nadat doelman Jasper Schendelaar zich had verkeken op een voorzet van de ingevallen Thomas Ouwejan.

3 weeks Ago By Sportredactie

NEC en PEC Zwolle waren nog puntloos na twee competitieduels. Dat was vooral teleurstellend voor de thuisploeg uit Nijmegen, na een succesvol seizoen met de zesde plaats in de Eredivisie en een nederlaag tegen Feyenoord in de bekerfinale. Niet NEC maar PEC Zwolle was lang de gevaarlijkste ploeg.

Davy van den Berg schoot op de lat en Odysseus Velanas was eveneens dicht bij de openingstreffer. NEC werd voor het eerst gevaarlijk in de slotfase van de eerste helft. De Japanner Koki Ogawa schoot gehaast naast nadat hij fraai was vrijgespeeld door zijn landgenoot Kodai Sano.

PEC Zwolle moest na 64 minuten verder met tien man. Thierry Lutonda kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een overtreding op de ingevallen Sontje Hansen rond de middenlijn. Pas met een man meer wist NEC de bezoekers onder druk te zetten.

González drukte het veldoverwicht in de slotfase uit met een treffer. • en win twee kaarten voor de Klassieker in de Kuip Einde tweede helft NEC wint met 1-0 van PEC Zwolle en daarmee sluiten we het liveblog af. Bedankt voor het volgen! Odysseus Velanas wordt vervangen door Dylan Mbayo Nick Fichtinger wordt vervangen door Thomas Buitink 1-0 GOAL van Rober González! De voorzet schiet door na afle.