NAC Breda dient zwak Ajax in blessuretijd pijnlijke nederlaag toe

Ajax is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Amsterdammers gingen zondagavond met 2-1 onderuit bij NAC Breda.

1 month Ago

Ajax heeft zondagmiddag verloren van NAC Breda. Na de penaltythriller van afgelopen donderdag tegen Panathinaikos had Ajax het ook zondag lastig in Breda, leek het een punt te halen, maar kreeg het in blessuretijd de winnende treffer tegen: 2-1. NAC kwam verassend op voorsprong via Matthew Garbett, maar Jorrel Hato poetste die voorsprong al snel weg.

In blessuretijd was het de Belgische aanvoerder Jan van den Bergh die het Bredase publiek euforisch maakte. Na de zinderende wedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos besloot trainer Francesco Farioli zijn elftal weer flink te wijzigen zoals ook na de eerste wedstrijd tegen de Grieken. Steven Berghuis, Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Youri Baas en Kian Fitz-Jim begonnen niet in Breda.

Brian Brobbey had zijn eerste basisplaats van dit seizoen, evenals Bertrand Traoré. De andere vervangers waren Anton Gaaei, Sivert Mannsverk, Mika Godts en Kristian Hlynsson. Voor thuisploeg NAC Breda was het vooral zaak om na de deceptie tegen mede-promovendus FC Groningen van vorige week (4-1 nederlaag) aan het thuispubliek te laten zien dat het meer strijd en passie kan brengen dan vorige week.

In de eerste helft hield NAC zich voornamelijk bezig met tegen houden en slaagde daar heel goed in. Ajax kreeg via Brobbey in de tweede minuut een kans, maar nadat doelman Daniel Bielica die onschadelijk had gemaakt wist Ajax geen enkele kans meer te creëren. Omdat NAC Breda ook niet gevaarlijk werd was de logische ruststand 0-0.