Lewandowski is alweer de reddende engel van Barcelona

3 weeks Ago By VoetbalNieuws

FC Barcelona beleefde een woelige week. Het moest Ilkay Gündogan gratis laten vertrekken naar Manchester City om wat ruimte te creëren in zijn salarisbudget, want het is er nog steeds niet in geslaagd om zomeraanwinst Dani Olmo te registreren. Daarmee verloor Barça één van zijn meest ervaren pionnen.

Gelukkig kan het wel nog steeds op Robert Lewandowski rekenen. De neus voor doelpunten van de Pool is op zijn 36ste nog steeds helemaal intact. Vorige week loodste hij Barça met twee goals naar een moeizame zege in Valencia op de eerste speeldag van La Liga.

En ook op speeldag twee was hij weer van goudwaarde. Barça geeft voorsprong weg Tegen Athletic Bilbao beleefde Barcelona immers alweer een lastige avond. Het begon nochtans vrij goed, want halfweg de eerste helft bracht Lamine Yamal de Catalenen op voorsprong.

Hij kwam vanop rechts naar binnen en trof met zijn linker knap raak, al veranderde zijn schot ook wat van richting. Vlak voor rust liep het echter fout. De nog altijd piepjonge Cubarsi ging in de fout en legde Berenguer neer in de zestien, waardoor de bal op de stip ging.

Sancet bracht zo Bilbao weer langszij. Lewandowski trekt drie punten over de streep Na rust ging Barça op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar het duurde toch lang voor die gevonden werd. Een kwartier voor tijd was het echter toch prijs.

Pedri vond Lewandowski en die knalde de 2-1 voorbij doelman Padilla. Barça begint zijn seizoen dus met een zes op zes en kan niet klagen over zijn s.