Lee Bonis bezorgt ADO Den Haag winst tegen TOP Oss: 'Ik ben in de wolken'

ADO Den Haag heeft na bijna anderhalve maand weer een competitiewedstrijd gewonnen. TOP Oss werd, mede dankzij een hattrick van spits Lee Bonis, met 1-5 verslagen. 'Ik ben in de wolken', glundert de Noord-Ier na afloop. 'Nadat ik vorige week mijn eerste doelpunt maakte, viel er een last van mijn schouders.'

19 hours Ago

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft na bijna anderhalve maand weer een competitiewedstrijd gewonnen. TOP Oss werd, mede dankzij een hattrick van spits Lee Bonis, met 1-5 verslagen. 'Ik ben in de wolken', glundert de Noord-Ier na afloop.

'Nadat ik vorige week mijn eerste doelpunt maakte, viel er een last van mijn schouders.' ADO Den Haag had voor rust werkelijk niets te vrezen van de thuisploeg. Sterker nog, nog geen halfuur stond op de klok toen de wedstrijd al leek beslist.

Lee Bonis was, nadat hij vorige week tegen Jong FC Utrecht ook al trefzeker was, de gevierde man. Met een kopbal opende de Noord-Ier de score, waarna hij direct de score verdubbelde. Toen Juho Kilo de bal achter oud-ADO-doelman Mike Havekotte knalde, was duidelijk: ADO gaat datgene doen wat in de vijf voorgaande wedstrijden niet is gelukt.

De Hagenaren snakten al weken naar winst. Bekijk hier de reacties van Alex Schalk en Darije Kalezic. Het interview met Lee Bonis is later in dit artikel uitgewerkt.

Het doelpunt van de tot dan toe onzichtbare Abel Stensrud bracht in de tweede helft het geloof terug bij TOP Oss. Dit werd nog eens versterkt door het feit dat Havekotte een strafschop van Alex Schalk keerde. ADO maakte het zichzelf onnodig lastig.

Oss blafte wel, maar beet niet. Bonis maakte op slag van het Haags Kwartiertje zijn hattrick compleet en besliste definitief de wedstrijd. Na een moeizame start en doelpuntloze wedstrijden heeft de Noord-Ierse spits eindelijk de smaak te pakken.