Laagvliegers Heracles en Almere City nog altijd zonder overwinning na matig duel in Almelo

Heracles Almelo en Almere City zijn nog altijd zonder overwinning dit seizoen. De teams van trainers Erwin van de Looi en Hedwiges Maduro kwamen zondag niet tot scoren.

4 days Ago By Sportredactie

Heracles staat na drie gelijke spelen en twee nederlagen op de zestiende plaats, een punt boven Almere City dat voor de tweede keer gelijkspeelde. RKC Waalwijk staat nog altijd puntloos onderaan in de eredivisie na de 3-0 nederlaag bij Willem II eerder op de zondag. In het slotstuk van speelronde 5 van de eredivisie gebeurde er vrijwel niets noemenswaardigs.

Almere City leek in de eerste helft wel een strafschop te krijgen na een overtreding van Heracles-keeper Fabian de Keijzer, maar na ingrijpen van de VAR ging de bal toch niet op de stip. Kort voor rust scoorde Shiloh ‘t Zand nog voor Heracles, maar de treffer van de Feyenoord-huurling werd afgekeurd omdat spits Luka Kulenović buitenspel stond. In de 97ste minuut mocht ‘t Zand ook nog aanleggen voor een vrije trap van 25 meter, maar zijn poging ging in de muur van Heracles.

Bij Almere City maakte de afgelopen week aangesloten Thom Haye zijn debuut met een invalbeurt in de 64ste minuut, maar de 29-jarige middenvelder uit Amsterdam kon de matige wedstrijd in het laatste halfuur ook niet meer openbreken. Het zit erop in Almelo en daar zal niemand rouwig om zijn, want dit was 98 minuten lang bepaald geen verwennerij. Daar is de invalbeurt van Thom Haye bij Almere City, waar hij pas twee dagen meetrainde.

Kan de 29-jarige international van Indonesië dit stroeve duel dan openbreken in het laatste halfuur? Shiloh 't Zand schiet tijdens de vier minuten extra tijd van de eerste helft de 1-0 binnen, maar de treffer wordt afg.