Kranten zien dissonant bij winnend Club: "Enige zonder goesting"

1 month Ago By VoetbalNieuws

Club Brugge heeft zijn crisis zondagmiddag de kop in kunnen drukken. Blauw-Zwart won op eigen veld immers met 1-0 van Antwerp FC en boekte zo zijn eerste zege van het seizoen. Toch zullen verschillende spelers hun niveau nog aanzienlijk moeten opkrikken.

Er ging een collectieve zucht van opluchting door het Jan Breydel-stadion nadat scheidsrechter Lothar D'hondt zijn laatste fluitsignaal uitblies. Club Brugge had weliswaar had geknokt voor zijn eerste zege van het seizoen en in tegenstelling tot de duels tegen KV Mechelen en KRC Genk, kon het zijn voorsprong dit keer wél met succes verdedigen. Maar veel overschot was er niet.

In de eerste helft had Club immers een sterke Simon Mignolet nodig om een openingstreffer van Antwerp te voorkomen. Daarnaast lieten de bezoekers ook nog heel wat kansen onbenut. Tjaronn Chery bijvoorbeeld, die plots alleen opdook aan de tweede helft.

Blauw-Zwart mocht dus ook van geluk spreken. Bovendien zullen verschillende spelers hun inviduele niveau moeten opkrikken. Anonieme Andreas Hans Vanaken bijvoorbeeld, kon veel te weinig zijn stempel drukken in de zone van de waarheid.

Maxim De Cuyper was dan weer dreigend in de tweede helft, maar zeker voor rust zat er te veel afval in zijn spel. Ook Christos Tzolis moet meer kunnen doen om het verschil te maken. Maar de minste Bruggeling was misschien wel de meest getalenteerde: Andreas Skov Olsen.

Een week eerder had de Deen nog twee keer gescoord in Genk, op die doelpunten na speelde hij toen echter al.