Kranten luiden alarmbel: groot zorgenkind bij Club Brugge

3 weeks Ago By VoetbalNieuws

Club Brugge heeft zondag zijn eerste driepunter van het seizoen op verplaatsing gepakt en haalde het met 1-2 op het veld van FCV Dender . Maar de landskampioen maakte niet bepaald een overtuigende indruk. Bepaalde spelers zullen hun niveau dan ook dringend moeten opkrikken.

Met een broodnodige thuiszege tegen Antwerp FC, wist Club de sluimerende crisis te bezweren. Maar er was wel een gepaste bevestiging nodig. Die leek er in Denderleeuw ook te gaan komen.

Na nog geen kwartier spelen stond de landskampioen al op een dubbele voorsprong dankzij Gustaf Nilsson en Christos Tzolis. De Brugse dominantie duurde echter slechts een halfuurtje. Vervolgens kon Dender zich zonder grote problemen weer in de wedstrijd knokken.

Vlak voor rust zorgde de thuisploeg ook voor de aansluitingstreffer en vervolgens kon het in zijn kansen blijven geloven tot het laatste fluitsignaal. Onzichtbare smaakmaker In de slotminuten moest Joël Ordoñez zelfs nog alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen . Dat had Club voornamelijk aan zichzelf te danken.

In de tweede helft kon het namelijk amper nog voor doelgevaar zorgen. De aanvallers lieten het na de rust dan ook helemaal afweten. Met name Andreas Skov Olsen.

De Deen is intrinsiek één van de beste spelers bij Club, maar op Dender gaf hij alwéér niet thuis. "Wrong in de tweede helft een grote kans de nek om door te wild te trappen. Kan gebeuren, maar het is veelzeggend dat het eigenlijk zijn enige kans van de wedstrijd was.