Knappe zege Roda JC op Excelsior, gelijkspel MVV, nipte nederlaag VVV

In de Keuken Kampioen Divisie heeft Roda JC een knappe zege geboekt op koploper Excelsior. De Kerkradenaren wonnen met 3-0. MVV Maastricht speelde gelijk en VVV-Venlo ging in eigen huis nipt onderuit.

20 hours Ago

MVV speelde met 1-1 gelijk bij FC Emmen, terwijl VVV in de eigen Koel met 0-1 verloor van SC Cambuur. Verzorgd voetbal Roda JC begon ongewijzigd aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Kralingers konden in Kerkrade de eerste periodetitel pakken.

Roda JC liet aanvallend en verzorgd voetbal zien in het Parkstad Limburg Stadion en zag dat na ruim een halfuur worden beloond door een doelpunt van Thibo Baeten. Joshua Schwirten kreeg de kans om de score te verdubbelen, maar hij miste oog in oog met Excelsior-doelman Calvin Raatsie. Vorig seizoen stond Raatsie nog onder de lat in Kerkrade.

Die 2-0 kwam er alsnog. In de allerlaatste seconde van de eerste helft zorgde Patriot Sejdiu na een goede individuele actie voor een comfortabele Kerkraadse voorsprong bij rust. Seedorf Na rust waren er minder grote kansen, maar hield Roda JC de controle over de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft besliste de ploeg van Bas Sibum de wedstrijd. In de korte hoek verschalkte invaller Cain Seedorf doelman Raatsie. Roda JC kreeg nog kansen op een vierde treffer, maar met een 3-0 zege was het publiek uiteraard zeer tevreden.

Door Roda's zege werd de periodetitel uiteindelijk bemachtigd door FC Den Bosch. Gestopte penalty VVV-trainer John Lammers koos voor dezelfde elf namen als vorige week. Toen won VVV.