Hoe de frustraties van Verstappen een absoluut kookpunt bereikten

Max Verstappen was niet te genieten tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Nederlander werd na elke ronde een stukje gefrustreerder en dat kwam uiteindelijk tot uiting in de slotfase van de wedstrijd.

1 month Ago By Roy Stroot

Max Verstappen stapte zeer oververhit uit zijn RB20 na afloop van de Grand Prix van Hongarije. Dat kwam niet door het warme weer in Boedapest, maar door de race die de Nederlander net achter de rug had. Een zeer frustrerende middag voor Verstappen eindigde met een touché met Lewis Hamilton en slechts de vijfde plaats.

Tot overmaat van ramp zag Verstappen McLaren maximaal scoren, waardoor het team uit Woking in beide kampioenschappen dichterbij komt. Vooral op de boordradio was de Nederlander zeer fel richting andere, maar vooral richting zijn eigen team. RacingNews365 zet de momenten op een rij, te beginnen vanaf ronde 36.

Ronde 36 Want in die specifieke ronde hoorde we Verstappen voor het eerst zeer fel uithalen richting Red Bull. De regerend wereldkampioen had de ronde daarvoor een flink moment in bocht 2, waarbij zijn RB20 extreem veel onderstuur had. Verstappen liet duidelijk horen totaal niet tevreden te zijn met de balans van zijn auto: Max Verstappen (MV): “Ik heb mijn brake bias met -5 aangepast en dit ding wil gewoon nog steeds niet insturen.

Het is echt ongelooflijk!" De tekst gaat verder na de video. Ronde 40 Vlak voor de tweede ronde aan pitstops liet Verstappen al blijken dat hij niet blij was met de tactiek. Dit werd alleen maar erger toen zowel Hamilton als Charles Leclerc voor Verstappen naar binnen doken.

Het zorgde ervoor dat de Nederlander in de undercut van beide coureurs terecht kwam. Iets waar hij niet blij mee was: Gianpiero Lambiase (GP): “Mode 9.