Hayen geeft grootste pijnpunt bij wisselvallig Club

3 weeks Ago By VoetbalNieuws

Club Brugge zit opnieuw in de winning mood. Een week na de broodnodige thuiszege tegen Antwerp, pakte Blauw-Zwart ook de volle buit op het veld van FCV Dender: 1-2 . Maar echt overtuigen deed de landskampioen niet tegen de promovendus.

Coach Nicky Hayen koos voor het bezoek aan het verrassende Dender, dat voor aanvang van de speeldag nog niet hd verloren, voor dezelfde starters als een weekje geleden. Die keuze leek goed uit te pakken. Na nog geen kwartier spelen hadden Gustaf Nilsson en Christos Tzolis al voor een dubbel voorsprong gezorgd.

Maar vervolgens lieten de Bruggelingen het na om de match op slot te doen. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Dender steeds beter in de wedstrijd. Daar werd de thuisploeg uiteindelijk ook voor beloond.

In de extra tijd van de eerste helft zorgde Nathan Rôdes voor de aansluitingstreffer. Ongelukkig tegendoelpunt In de tweede periode bleef Dender in zijn kansen op een volledige ommekeer geloven. Club liet het aanvallend immers volledig afweten en kon amper nog voor doelgevaar zorgen.

Uiteindelijk was een ultieme defensieve ingreep van Joël Ordoñez noodzakelijk om nieuw puntenverlies te voorkomen. Hayen hield dan ook gemengde gevoelens over aan de partij. De start stemde hem tevreden, het vervolg veel minder.

Zeker de tegengoal zat hem dwars. "We geven de tegenstander op dat moment zuurstof. Je ziet dat ze in de tweede helft ook met veel meer geloof spelen.

We moeten hieraan werken en slimmer in worden", klonk het op de clubwebste.