Gouden wissel bezorgt KRC Genk glansloze zege

3 weeks Ago By VoetbalNieuws

Vanavond stond om 20u45 het duel tussen KRC Genk en KVC Westerlo op het programma. Het was niet bepaald een hoogstaande pot voetbal in Limburg, maar dat zal Thorsten Fink & co zorg wezen. Genk won met 1-0 en staat zo op gelijke hoogte met RSC Anderlecht en Westerlo.

Genk betere ploeg in eerste helft Na tien minuten lanceerde Karetsas zeer knap Steuckers, maar Bolat redde zijn poging. De thuisploeg was stevig baas en het was soms genieten van de technisch vaardige jongens zoals Steuckers en Karetsas. Alleen kreeg Genk iets te weinig kansen.

Tolu kon wel een aantal keren dreigen. Het bleef daardoor 0-0, want Westerlo was niet dreigend. Al bij al een teleurstellende eerste periode in de Cegeka Arena.

De wedstrijd had nood aan een treffer. Hopelijk kregen we die te zien in de tweede periode. Westerlo begon het best aan de tweede periode en Frigan miste al snel een dot van een kans.

Genk moest terug wakker worden. Sattlberger gouden wissel Dat gebeurde niet echt, want het kreeg maar geen grip op de match, al raakte Tolu wel nog de buitenkant van de paal. Na 25 minuten in de tweede periode schoten de fans eindelijk echt wakker, toen Sor plots een dot van een kans kreeg.

Bolat zat er snel en goed tussen. De tijd begon stevig te dringen voor de thuisploeg. Tien minuten voor tijd ging Bolat dan in de fout.

Hij loste een vrije trap en na wat geharrewar trapte Sattlberger de 1-0 tegen de touwen. Hij was net voordien ingevallen. Dat was ook de eindstand.

Scoreverloop: 1-0 (80') Nikolas S.