Gemiste penalty, twee keer lat én een goal: Roda JC doorstaat laatste test voor KKD-start

Roda JC heeft, net als een jaar geleden, de voorbereiding op het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen afgesloten met een overwinning op Jong PSV.

1 month Ago

Roda JC heeft, net als een jaar geleden, de voorbereiding op het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen afgesloten met een overwinning op Jong PSV. Vorig jaar won Roda bij de generale repetitie op de Eindhovense Herdgang met 1-3, nu stapte het team van coach Bas Sibum met een 0-1 overwinning van het veld. Çukur Saai was de oefenwedstrijd allerminst.

Roda's nieuwe spits Tiago Çukur vertolkte in een voor hem frustrerende eerste helft een hoofdrol. In het openingskwartier belandde zijn afstandsschot via Jong PSV-keeper Schiks op de lat, na ruim een halfuur voetbal miste diezelfde Çukur een strafschop. De van Fenerbahçe overgenomen centrumaanvaller begint het seizoen, met drie oefenduels in de benen, met nul doelpunten op de teller.

Binnenschuiven De 0-0 bleef lang op het bord staan, ondanks kansrijke pogingen van onder meer Enrique Peña Zauner en Joshua Schwirten. Roda dwong na 63 minuten dan toch de voorsprong af: nieuweling Schwirten schoof de bal van dichtbij binnen. Roda bleef ook daarna kansen creëren, raakte via aanvoerder Rodney Kongolo opnieuw de lat, maar gescoord werd er niet meer: het duel eindigde in 0-1.

Beloften Roda rondt de voorbereiding zodoende af met vijf overwinningen en twee nederlagen in de tas. Roda verloor van 1. FC Köln II en Sparta Rotterdam, en won van de amateurs van RKTSV en Groene Ster én de proftegenstanders Lierse Kempenzonen, Alemannia Aachen en Jong PSV.

De geel-zwarten trappen het KKD-seizoen ook tegen een beloftenploeg af: op m.