Gelukje voor Anderlecht? "Volgens mij was het penalty"

1 month Ago By VoetbalNieuws

Antwerp FC heeft zijn eerste thuismatch van het nieuwe seizoen meteen verloren. De Great Old ging zondagmiddag immers met 1-2 onderuit tegen RSC Anderlecht . Nochtans had Antwerp voldoende kansen om minstens een punt uit de brand te slepen.

Tijdens de openingsspeeldag hadden de Antwerpenaren nog de volle buit gepakt op bezoek bij Charleroi. Daar wou de ploeg van coach Jonas De Roeck zondagmiddag een gepast vervolg aan breien. En het stamnummer één begon ook voortvarend aan de partij tegen Anderlecht .

Zo wist de thuisploeg voor het eerste doelgevaar te zorgen. De kansen werden echter onvoldoende afgewerkt. Daar profiteerde Anderlecht dan weer optimaal van: na een foutje van Senne Lammens kwamen de Brusselaars op voorsprong.

Al zorgde Gyrano Kerk nog voor rust voor de verdiende gelijkmaker. Discutabele fase Na de pauze bleef Antwerp veruit de betere ploeg. Maar in de afwerking liet de Great Old het opnieuw afweten.

En ondertussen bleef Paars-Wit dodelijk efficiënt. Uiteindelijk maakte Majeed Ashimeru er na een goede tegenaanval 1-2 van en besliste hij zo de wedstrijd. Pech dus voor Antwerp, dat de nederlaag vooral aan zichzelf te danken had.

Al had de thuisploeg ook reden tot klagen. In de tweede helft, bij een 1-1-tussenstand op het scorebord, werd Vincent Janssen immers vastgehouden in de zestien. De fase werd ook bekeken door de arbitrage, maar uiteindelijk ging de bal niet op de stip.

Janssen niet te spreken Daar was men bij de thuisploeg niet over te spreken. Volgen.