Geen periodetitel voor Excelsior na teleurstellende avond in Kerkrade

Het is Excelsior niet gelukt om beslag te leggen op de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers begonnen als koploper aan de laatste wedstrijd van de periode, maar verloren met 3-0 bij Roda JC. Voor FC Den Bosch was een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap daardoor voldoende.

20 hours Ago

EXCELSIOR Geen periodetitel voor Excelsior na teleurstellende avond in Kerkrade Rijnmond Redactie Vandaag, 22:13 • 2 minuten leestijd Noah Naujoks in actie namens Excelsior tegen Roda JC © VK Sportphoto/Frank Kerbusch Het is Excelsior niet gelukt om beslag te leggen op de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers begonnen als koploper aan de laatste wedstrijd van de periode, maar verloren met 3-0 bij Roda JC. Voor FC Den Bosch was een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap daardoor voldoende.

Voor trainer Ruben den Uil was het winnen van de periodetitel geen must. Excelsior gaat voor een plek in de top-2 in de algehele ranglijst en dus rechtstreekse promotie. In dat kader had hij wel graag willen winnen van Roda JC, omdat hij die club ziet als een directe concurrent.

LEES OOK Excelsior speelt duel om periodetitel in Kerkrade: 'Een van de drie moeilijkste uitwedstrijden van het seizoen' Halverwege stond Excelsior al met 2-0 achter, na goals van Baeten en Sejdiu. Na rust maakte Seedorf aan de laatste illusies een einde met de derde tegentreffer. Op de ranglijst zakt Excelsior naar plek 3 omdat ook Helmond Sport een punt pakte tegen Jong Ajax en zo eveneens de Kralingers voorlopig voorbij is.

Winst voor FC Dordrecht FC Dordrecht had een leukere vrijdagavond. Aan de Krommedijk werd Jong PSV met 2-0 verslagen. In de blessuretijd van de eerste helft maakte spits Haen de 1-0, acht minuten voor tijd besliste Shein de wedstrijd.

Het team van trainer Melvin Boel is na .