Fortuna Sittard koploper na simpele zege op armetierig Almere City

Middels een 3-0 thuisoverwinning op Almere City mag Fortuna Sittard zich voor even koploper van de Eredivisie noemen. De thuisploeg had niets te duchten van de gasten uit Almere.

1 month Ago

Middels een 3-0 thuisoverwinning op Almere City mag Fortuna Sittard zich voor even koploper van de Eredivisie noemen. De thuisploeg had niets te duchten van de gasten uit Almere. Pas na rust wist Fortuna echt afstand te nemen van de elf van Hedwiges Maduro die vooral aanvallend totaal geen deuk in een pakje boter wisten te schoppen.

Het was zoeken voor beide teams in de eerste 20 minuten van het duel. De warmte van afgelopen week leek nog wat in de benen te zitten. Rodrigo Guth was de eerste die het stadion deed verschieten.

Een bal die uit een Fortuna-corner plots voor zijn voeten viel werd door de Braziliaanse verdediger hard en hoog overschoten. Het was wel het gif wat het duel nodig had, want niet lang erna waren het de manschappen van Danny Buijs die op voorsprong kwamen. Het was middenvelder Alen Halilovic die zijn transferwens luider deed klinken met zijn tweede doelpunt in dit nog jonge Eredivisieseizoen.

Almere kon in de achtervolging en moest dat doen zonder aanvalsleider en aanvoerder Thomas Robinet die al na 10 minuten gespeeld te hebben het veld geblesseerd moest verlaten. Zijn vervanger en debutant Emanuel Poku (broertje van AZ-speler Ernest Poku) wist het aanvalsspel van Almere niet dreigender te maken en bij rust had Almere een schamele poging op het Fortunese doel ondernomen. Fortuna was eveneens weinig gevaarlijk geweest, maar het wist wel doeltreffend te zijn.

Het had de voorsprong via buitenspeler Kristoffer Peterson nog uit kunnen breiden, maar zijn diago.