Fortuna hard en weerloos onderuit tegen Ajax: 5-0

Op een ogenschijnlijk gezapige voetbalavond kon Fortuna Sittard nooit een echte vuist maken tegen Ajax. In Amsterdam werd het 5-0.

1 day Ago

Op een ogenschijnlijk gezapige voetbalavond kon Fortuna Sittard nooit een echte vuist maken tegen Ajax. In Amsterdam werd het 5-0. Door die nederlaag duikelt Fortuna op de ranglijst naar de elfde plek.

Rood Twee minuten in de blessuretijd van de eerste helft liep trainer Danny Buijs al naar de kleedkamer. Net nadat Rodrigo Guth de rode kaart had ontvangen, omdat hij Ajax-spits Akpom een scoringskans ontnam. Die actie was de definitieve doodsteek voor de mogelijke ambities in de wedstrijd, maar typeerde vooral ook de slordigheden aan Sittardse zijde die een mix van gebrek aan concentratie en te veel twijfel lieten zien.

Paal Ajax stond op dat moment al op 2-0, door treffers van Taylor (8e minuut) en Traoré (24e minuut). Tussendoor deed Bullaude een dappere poging vanaf eigen helft en schoot Alen Halilovic fraai op de paal, maar meer dan dat kon de ploeg van Danny Buijs niet brengen in de eerste helft. Afgezet tegen de fraaie blauwe shirts ter nagedachtenis aan de vijf jaar geleden geleden overleden oud-Fortunees Fernando Ricksen, stak het spel van de Sittardenaren flets af.

En omdat de thuisploeg ook grossierde in balverlies en misverstanden werd het een wedstrijd om snel te vergeten. Beperken Met het inbrengen van verdediger Adewoye en de niet-geheel fitte aanvaller Aïko had Buijs zijn ploeg vooral de opdracht gegeven om de schade te beperken in de tweede helft. En te hopen dat Ajax het wel goed zou vinden en de wedstrijd zou uitbollen.