Fortuna dwingt in Deventer na rust driepunter af: 0-2

1 month Ago

Fortuna Sittard is het nieuwe Eredivisie-seizoen met een verdiende overwinning begonnen. Op bezoek bij Go Ahead Eagles maakten de doelpuntenmakers Alen Halilovic en Makan Aïko na rust het verschil: 0-2. Het gerenoveerde Fortuna schrijft daarmee een toch wel verrassende driepunter bij.

De club won in het hele vorige Eredivisie-seizoen slechts twee uitduels. Daar staat tegenover dat Go Ahead na een ijzersterk vorig seizoen al wedstrijden in de voorronde van de Conference League in de benen heeft. Kroatische kansen Nadat Alen Halilovic de hele voorbereiding geen enkel duel vanaf de aftrap speelde, posteerde coach Danny Buijs de Kroaat zondag wel in zijn basisopstelling.

Zijn landgenoot Josip Mitrovic kwam een teenlengte tekort om Fortuna's beste scoringskans voor rust af te ronden, op slag van rust schoot Halilovic zelf maar net naast. De ploeg uit Sittard kon zich zo goed meten met Go Ahead, dat alleen in het openingskwartier een overwicht had. Doelman Mattijs Branderhorst tikte daarbij, in zijn officieel debuutduel voor Fortuna, een omhaal van Joris Kramer fraai over de lat.

Genadeloos Branderhorst maakte vlak na rust een een-op-een-situatie met Mats Deijl onschadelijk, waarna Fortuna aan de overkant genadeloos toesloeg. Na goed voorwerk op de linkerflank maakte Halilovic de bal vrij, om deze knap buiten het bereik van Go Ahead-keeper Luca Plogmann binnen te schieten. Die keeper mocht twintig minuten voor tijd opnieuw vissen: Mitchell Dijks bediende Makan Aïko op maat, waa.