Fikse domper voor Erik ten Hag met Manchester United tegen Brighton, curieuze rol voor Nederlanders

Het Manchester United van trainer Erik ten Hag heeft in de tweede speelronde van de Premier League een pijnlijke nederlaag geleden. De Red Devils incasseerden diep in blessuretijd een tweede tegentreffer tegen Brighton en verloren: 2-1. ,,Als je verdedigt zoals wij doen, verlies je punten”, concludeerde Ten Hag.

3 weeks Ago By Sportredactie

Bij ManUnited had Noussair Mazraoui een basisplaats én een belangrijke rol bij het eerste doelpunt, terwijl Joshua Zirkzee en Matthijs de Ligt het net als vorige week met een invalbeurt moesten doen. Mats Wieffer ontbrak bij Brighton vanwege een lichte blessure. Ook keeper Bart Verbruggen was geblesseerd.

Verdedigers Jan Paul van Hecke en Joël Veltman stonden wel in de basis in het Amex Stadium in Brighton. De eerste kans was na tien minuten voor ManUnited. Amad Diallo ontving een afgemeten voorzet vanaf links van Diogo Dalot, maar raakte de bal niet goed: naast.

Ook Casemiro (kopbal) en Dalot (schot van afstand) wisten geen schot op doel te produceren. In de 32ste minuut was het aan de andere kant raak, toen Brighton-spits Danny Welbeck - van 2008 tot en met 2014 in dienst van ManUnited - binnen tikte na een voorzet van Kaoru Mitoma. Binnen een paar minuten dacht United langszij te komen, maar een goal van Marcus Rashford werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft, met Zirkzee binnen de lijnen, ontsnapte Ten Hag en co twee keer aan een grotere achterstand. Dalot haalde de bal vlak voor de doellijn weg na een inzet van James Milner en Welbeck kopte op .