Feyenoord spoelt negatief gevoel weg en verslaat PSV na zinderende wedstrijd

Feyenoord heeft beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van trainer Brian Priske versloeg PSV na strafschoppen na een waar doelpuntenspektakel: 4-4. Met de zege spoelen de Rotterdammers het negatieve gevoel van de voorbereiding weer helemaal weg.

1 month Ago

FEYENOORD Feyenoord spoelt negatief gevoel weg en verslaat PSV na zinderende wedstrijd Gisteren, 20:16 • 4 minuten leestijd De spelers van Feyenoord vieren de overwinning op PSV © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto Feyenoord heeft beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van trainer Brian Priske versloeg PSV na strafschoppen na een waar doelpuntenspektakel: 4-4. Met de zege spoelen de Rotterdammers het negatieve gevoel van de voorbereiding weer helemaal weg.

Met Timon Wellenreuther in het doel - hij wordt eerste keeper en dus niet Justin Bijlow - startte Feyenoord aardig in Eindhoven. Igor Paixão was na drie minuten heel dicht bij de openingstreffer na een prima loopactie, maar doelman Walter Benitez pakte de inzet van de Braziliaan. Een minuut later had de sluitpost van PSV minder moeite met een kopballetje van Bart Nieuwkoop.

Feyenoord-trainer Brian Priske: 'Aanval was goed, maar we moeten kijken naar verdediging' PSV nam na de eerste minuten het heft in handen. En stevig ook. Johan Bakayoko kreeg een grote kans en David Hancko kon een rebound van Luuk de Jong ternauwernood voorkomen.

De openingstreffer van de landskampioen volgde nog binnen de tien minuten. Noa Lang, voormalig jeugdspeler van Feyenoord, joeg de bal in het dak van het doel: 1-0. PSV-aanvaller Noa Lang is blij na zijn goal en Dávid Hancko baalt namens Feyenoord © Orange Pictures - Broer van den Boom Feyenoord had even weinig te vertellen in Eindhoven.

Bakayoko schoot ruim naast en na 18 minute.