FC Eindhoven gaat op warme middag in Jan Louwers Stadion hard onderuit tegen Jong Ajax

FC Eindhoven heeft zaterdag in het eigen Jan Louwers Stadion geen passend vervolg kunnen geven op de goede start van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg creëerde veel te weinig om ook tegen Jong Ajax de volle buit te pakken en ging hard onderuit: 0-3.

3 weeks Ago By Luuk van Esseveldt

Opvallend veel jeugd wist zaterdag de weg naar het Jan Louwers Stadion te vinden. De zonnige omstandigheden en het tijdstip van de wedstrijd leenden zich er dan ook uitstekend voor om met het gezin naar de Aalsterweg te komen. FC Eindhoven had voor de gelegenheid uitgepakt met een speciaal voorprogramma, dat twee uur voor aanvang van de wedstrijd van start ging.

Ook de overwinningen die de ploeg van coach Maurice Verberne in de eerste twee wedstrijden van het seizoen boekte droegen ongetwijfeld bij aan het feit dat de tribunes in het Jan Louwers Stadion goed gevuld waren. Toch lukte het FC Eindhoven niet om zichzelf binnen de lijnen goed te presenteren. De openingsfase was duidelijk voor de bezoekers en dat resulteerde in een vroege strafschop.

FC Eindhoven-doelman Jorn Brondeel maakte totaal onnodig een overtreding op een Amsterdamse aanvaller, waarna de bal op de stip ging. De inzet van Jong Ajax-spits Julian Rijkhoff leek vervolgens houdbaar, maar Brondeel kon zijn hand niet voldoende achter de bal krijgen waardoor de Eindhovenaren de eerste tegentreffer van het seizoen incasseerden. Pas halverwege de eerste helft liet de thuisploeg iets van zich horen.

Het gevaarlijkste moment van FC Eindhoven voor rust was een scherpe voorzet van rechtsback Tibo Persyn, maar die werd door de instormende aanvallers gemist. Niet veel later moest Persyn geblesseerd naar de kant; hij werd vervangen door Luuk Verheij. Na rust moest FC Eindhoven uit een ander vaatje tappen om aanspraak te make.