Farioli ziet in eerste helft te veel misgaan bij winnend Ajax

Ajax-trainer Francesco Farioli toonde zich na afloop van de met 5-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard kritisch over het eerste deel van het duel. "Het was verre van perfect. We verloren in de beginfase zeven of acht ballen en dat leverde meerdere counters van Fortuna op. We maakten te veel fouten", zei de Italiaan tegen ESPN.

1 day Ago

Ajax ging dankzij doelpunten van Kenneth Taylor en Bertrand Traoré rusten met een voorsprong van 2-0 en Fortuna-speler Rodrigo Guth kreeg in de blessuretijd van de eerste helft rood. "Die kaart was bepalend", aldus Farioli, die zijn elftal na rust eenvoudig verder weg zag lopen. "Ik ben blij met het resultaat en het feit dat we de nul hebben gehouden.

Davy Klaassen en Wout Weghorst konden voor het eerst meedoen en de sfeer in het stadion was weer geweldig. We hebben dus genoeg goede dingen gezien, maar we moeten kritisch blijven in onze analyses. We zullen onszelf moeten verbeteren.