Europees kampioen Spanje met de schrik vrij na vroege rode kaart tegen Zwitserland

1 week Ago

Spanje was in en tegen Zwitserland op jacht naar eerherstel na de teleurstellende 0-0 tegen Servië in de Nations League. Hoewel de Europees kampioen in het Alpenland op papier eenvoudig won, kwam het met de schrik vrij. In Bern werd het met tien man 4-1 voor de ploeg van bondscoach Luis de la Fuente.

Spanje staat na het eerdere gelijkspel tegen Servië op vier punten. Denemarken, dat eerder op de dag van Servië won, leidt met zes punten. Spanje moet Robin Le Normand missen in de volgende interlandperiode.

De verdediger van Atletico Madrid kreeg al na twintig minuten de rode kaart tegen Zwitserland en is dus geschorst. Snelle goals Spanje Joselu zette Spanje al in de 4e minuut op voorsprong. Hij kopte een voorzet van Lamine Yamal binnen.

Doelman Gregor Kobel leek de bal nog te keren, maar hij was de doellijn al gepasseerd. Zwitserland dacht gelijk te komen via Becir Omeragic, maar aan de treffer was hands vooraf gegaan. Kort daarop scoorde Spanje nog een keer.

Kobel keerde een schot van Nico Williams, maar was kansloos op de rebound van Fabián Ruiz. VAR Spanje kwam met tien man te staan na een overtreding van Robin Le Normand op Breel Embolo. Na het bekijken van de beelden door de VAR stuurde scheidsrechter Irfan Peljto de verdediger met rood van het veld.

Zwitserland kwam nog voor de rust op 1-2. Zeki Amdouni kreeg de bal uit een corner via het hoofd van Dani Carvajal voor zijn voeten en schoot raak. Portugal dankt Cristiano Ronaldo In de tweede helft hielden de Spanja.