Dit is de vriendin van Tadej Pogacar: tranen vanwege overleden moeder, al jarenlang verloofd en succesvol wielrenster

3 weeks Ago

De Sloveense veelwinnaar Tadej Pogacar won dit jaar de Ronde van Italië, de Ronde van Frankrijk én nu ook het WK. Wie er tijdens die grote rondes ook opdook, is zijn verloofde Urska Zigart. Wat weten we allemaal van de grote liefde van Pogi? Net als Pogacar (26) is de twee jaar oudere Zigart een talentvolle Sloveense op de wielrenfiets.

Weliswaar won ze nog lang niet zoveel als haar partner, maar met een nationale titel op de weg en maar liefst vier keer de Sloveense titel in het tijdrijden staan er in huize Pogacar ook wat medailles van haar in de prijzenkast. A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar) Wie is de vriendin van Tadej Pogacar? Dat de twee elkaar leerden kennen op de fiets is dan ook niet zo gek. Dat gebeurde acht jaar geleden tijdens een trainingskamp met de Sloveense ploeg ROG-Ljubljana, toen Pogacar pas 17 jaar oud was.

Zigart durfde het op die leeftijd nog niet aan met de latere winnaar van twee Tour de France-edities. Dat gebeurde pas toen Pogacar achttien was. "Het duurde wel even voordat we een koppel werden", vertelde ze jaren later aan Het Laatste Nieuws .

26 juni 2024, 15:00 De 111de editie van de Tour de France gaat zaterdag 29 juni van start vanuit Florence. Na 21 etappes eindigen de renners in Nice met een afsluitende tijdrit op 21 juli. Voor de winnaar van de gele trui ligt er een behoorlijk geldbedrag te wachten.

Toch zijn er ook andere manieren om een leuk zakcentje over te houden aan de grootste ronde ter wereld. Lees hieronder welke be.