De Cuyper vol lof voor ploegmaat: "Hij was onze redder"

3 weeks Ago By VoetbalNieuws

Club Brugge heeft voor de tweede week op rij de volle buit gepakt in de Jupiler Pro League . Maar ook op het veld van FCV Dender had de titelverdediger amper overschot: 1-2. In de slotfase kwamen de Bruggelingen zelfs nog erg goed weg.

Blauw-Zwart begon weliswaar uitstekend aan de partij. Na een goede voorzet van Maxim De Cuyper kon Gufstaf Nilsson de 0-1 al na enkele minuten binnen koppen. Al zag Dender-doelman Michael Verrips er niet goed uit bij deze fase.

Na nog geen kwartier spelen stond het zelfs al 0-2: Christos Tzolis scoorde met een knappe schuiver. Een afstraffing leek in de maak, maar bij Club ging de voet na een halfuurtje spelen van het gaspedaal. Daar profiteerde Dender optimaal van.

De thuisploeg nam de match in handen en kon vlak voor rust ook toeslaan. Nathan Rôdes stond op de juiste plaats om de aansluitingstreffer binnen te werken na een vrije trap. Matchwinnaar Ordoñez Na de pauze slaagde Club er niet in zijn niveau weer op te krikken.

Verder dan een veel te hoog schot van Andreas Skov Olsen raakte de landskampioen niet. En in de slotfase kwam het nog erg goed weg. Zo moest Joël Ordoñez alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen.

De verdediger gooide lijf en leden in de strijd om zijn tegenstander voor een leeg doel van de 2-2 te houden. Achteraf oogstte de Ecuadoraan dan ook lof bij zijn ploegmaat De Cuyper. "Laat ons zeggen dat hij onze redder was vandaag", aldus de vleugelback tegenover Sporza .