Cristiano Ronaldo begint op de bank, maar haalt in minuut 88 zijn gelijk

1 week Ago

Portugal is zondagavond ternauwernood ontsnapt aan het eerste puntenverlies in deze editie van de Nations League. Een paar dagen na de 2-1 overwinning op Kroatië won de Europees kampioen van 2016 met dezelfde cijfers van Schotland. Wie anders dan Cristiano Ronaldo A (C, L) - Nassr €8.

Portugal boekte afgelopen donderdag nog een 2-1 overwinning op Kroatië, mede dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo. Het was zijn 900e treffer in zijn loopbaan en dat wilde hij weten ook. Bondscoach Roberto Martínez van Portugal besloot desondanks om Ronaldo in de thuiswedstrijd tegen Schotland in eerste instantie op de bank te houden.

Portugal creëerde zonder Ronaldo voldoende mogelijkheden in de eerste helft, maar het afronden liet te wensen over. Schotland sloeg aan de andere kant wél toe. En vroeg ook, want Scott McTominay knikte al na zeven minuten op prachtige wijze raak.

De middenvelder, die onlangs nog de overstap maakte van Manchester United naar Napoli, is sowieso goed op dreef. Hij was afgelopen donderdag nog trefzeker tegen Polen, in een wedstrijd die Schotland uiteindelijk met 2-3 zou verliezen. In Lissabon zag het er na 45 minuten goed uit.

Zó goed, dat Martínez zich genoodzaakt zag bij aanvang van de tweede helft in te grijpen en onder andere Ronaldo binnen de lijnen te brengen. LEES OOK: Bondscoach Portugal trekt na 45 minuten tegen Schotland pijnli.