Club straft fout van Antwerp genadeloos af en bezweert crisis

1 month Ago

Opluchting bij Club Brugge, waar een nieuwe nederlaag, de laatste plaats in het klassement en het ontslag van coach Nicky Hayen werd afgewend. Het versloeg Antwerp (1-0) en kan weer omhoogkijken. Het management stond klaar aan de zijlijn, de voorzitter iets verderop in de spelerstunnel.

High fives vlogen in het rond. Club Brugge had zijn eerste seizoenszege met enige vertraging beet. Net op het juiste moment, vooral dan voor coach Nicky Hayen, wiens job ter discussie stond.

Club speelde een degelijke wedstrijd, om uiteindelijk met 1-0 te winnen van Antwerp na een late penaltygoal van Gustav Nilsson. Op de tribunes bleef het rustig, althans aan Brugse kant. In de slotfase van de wedstrijd werd de match ontsierd door enkele vuurpijlen vanuit het bezoekersvak.

Antwerp-fans gooiden Bengaals vuur richting diezelfde Nilsson nadat hij Denis Odoi een tweede gele kaart had bezorgd. Twee Brugse fans werden geraakt toen enkele pijlen in de thuisvakken belandden. “Mijn analyse? We verliezen een wedstrijd die we niet moeten verliezen.

” Een halfuur na affluiten viel de ontgoocheling nog van Jonas De Roecks gelaat af te lezen. Antwerp stond goed en dwong een handvol kansen af in het Jan Breydelstadion. Maar uiteindelijk stond er na negentig minuten wel 1-0 op het scorebord.

Net als in de topper tegen Anderlecht kreeg The Great Old niet wat het verdiende. Mahamadou Doumbia is ontegensprekelijk een talent, maar hij liet zich in minuut 79 ringeloren. De Malinees had alleen oog voor de bal .