Club bedwingt crisis: overbodige strafschop nekt Antwerp

1 month Ago By VoetbalNieuws

Club Brugge heeft na vier speeldagen dan toch zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Op eigen veld kwam de landskampioen bij momenten nochtans goed weg tegen Antwerp FC. Maar een overbodige strafschop, omgezet door Gustaf Nilsson, bleek voldoende voor de zege: 1-0.

Voor aanvang van de wedstrijd was de druk bijzonder groot in het Brugse kamp. Met 1 op 9 had de titelverdediger zijn competitiestart dan ook volledig gemist. Bij een nieuwe nederlaag zou coach Hayen zelfs moeten vrezen voor zijn positie.

Zijn Antwerp-collega De Roeck voorspelde dan ook een vurige start van de thuisploeg. En hij kreeg gelijk. Zo probeerde Club de match meteen in handen te nemen, wat ook lukte.

De Bruggelingen gingen verwoed op zoek naar een vroege goal en kwamen daar ook dichtbij, een poging van Nilsson belandde echter op het doelkader. En de Zweed liet nog meer kansen liggen voor rust. Tzolis en Skov Olsen botsten dan weer op een goed keepende Lammens.

Mignolet staat pal Antwerp hield evenwel stand en kon zelf ook voor de nodige dreiging zorgen. Mignolet moest in de eerste helft meermaals aan de bak op pogingen van Kerk en op de goede corners van Chery. Aan kansen dus geen gebrek in de eerste helft, aan doelpunten des te meer.

Zo stond het aan de rust nog steeds 0-0. Na de pauze bleef de match op en af gaan, maar het algemene niveau ging zienderogen naar omlaag. Nilsson probeerde wel te dreigen namens de thuisploeg, Ondrejka waagde zijn kans voor Antwerp.