Christian Benteke schittert in Belgische MLS-clash

1 week Ago By VoetbalNieuws

Christian Benteke beleeft hoogdagen in de Verenigde Staten. De aanvaller scoort het ene doelpunt na het andere bij DC United en afgelopen speeldag stond het tegenover een andere Belg: Hugo Cuypers. Benteke verlengde onlangs zijn contract nog bij DC United en is gelukkig in de MLS.

De 33-jarige aanvaller maakte zijn achttiende doelpunt van het seizoen tegen het Chicago Fire van Cuypers (ex-KAA Gent). Belgisch onderonsje Benteke scoorde in minuut 26 de openingstreffer en wist daarmee al achttien keer de weg naar doel te vinden, daarmee is hij topscorer van de MLS. Een paar minuten later maakte ploegmakker Gabriel Pirani er 0-2 van.

Na de rust wist Andrew Gutman nog 1-2 te maken, maar uiteindelijk gingen Cuypers en consorten kopje onder. De voormalige aanvaller van KAA Gent speelde negentig minuten terwijl Benteke in minuut 68 naar de kant werd gehaald. Rode Duivels Er was een tijd waar zowel Benteke als Cuypers werden genoemd bij de Rode Duivels.

Big Ben is uiteraard een tijdje een vaste waarde in de selectie geweest, maar de afgelopen jaren is hij naar de achtergrond verdwenen. In Amerika laat hij echter nog steeds zien een neus voor goals te hebben. Cuypers kende een sterke periode bij KAA Gent en werd naar voren geschoven bij de Rode Duivels.

Uiteindelijk werd de centrumaanvaller nooit opgeroepen. Vervolgens maakte de 27-jarige spits de overstap van de Belgische velden naar de Major League Soccer, de Amerikaanse eerste klasse. Christian Benteke scores his 18th goal of the se.