Charleroi maakt indruk, maar De Mil ziet één werkpunt

3 weeks Ago By VoetbalNieuws

Na vijf speeldagen oogt de top drie in de Jupiler Pro League toch wat anders dan vooraf verwacht werd. Anderlecht en Westerlo delen momenteel de leiding, al heeft Paars-Wit nog een wedstrijd minder gespeeld. In hun spoor nestelde zich zondagavond Charleroi, dat dankzij een zege tegen KV Kortrijk de derde plaats pakte.

De Carolo's haalden het van de Kerels met 1-0 en eigenlijk had die score nog hoger moeten oplopen. De thuisploeg trof immers nog twee keer de paal en liet ook verschillende andere kansen nog liggen. Daardoor bleef het toch enigszins spannend tot het einde, al kwamen de drie punten nooit echt in gevaar.

De Mil wil dat Charleroi constanter wordt Rik De Mil kon dan ook alweer tevreden zijn. "We hebben een fantastische eerste helft gespeeld. Dominant aan de bal, niks weggegeven en kansen gecreëerd", reageerde hij bij Sporza .

"Het enige dat beter moet, is de efficiëntie." Sinds zijn aanstelling pakte De Mil een straffe 25 op 33. "We moeten de wedstrijd sneller dood maken, anders blijft het spannend tot op het einde.

Ik ben heel tevreden met de 9 op 15, maar vooral met het spel. Het is soms nog wat wisselvallig, maar er zit groei in. We moeten nu constanter worden", ziet hij nog één werkpunt.

Heymans blijft maar scoren Die constante hoopt ook Daan Heymans snel te zien. "In de eerste helft hebben we top gespeeld. Daar hebben we heel veel plezier uit geput, maar jammer genoeg zijn we er niet in geslaagd om dat 90 minuten vol te houden", zag hij immers ook.