Champions League-droom voorbij: FC Twente heeft niet voldoende aan vechtlust tegen Salzburg

FC Twente heeft zich niet weten te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League.

1 month Ago

FC Twente heeft dinsdagavond gelijk gespeeld tegen Red Bull Salzburg. In een wedstrijd waarin de Eredivisionist pas vlak voor tijd op stoom raakte kwam het net te kort om te winnen: 3-3. Mees Hilgers, Alec Van Hoorenbeeck en Sem Steijn scoorden voor de thuisclub maar dat was niet genoeg voor een overwinning.

Door het gelijkspel is FC Twente uitgeschakeld voor deelname aan de Champions League en zal het ingedeeld worden in de groepsfase van de Europa League. FC Twente had door het late doelpunt van invaller Michel Vlap vorige week in de heenwedstrijd (1-2 voor RB Salzburg) nog alle kans om de play-offs voor de Champions League te bereiken. In het bloedhete Enschede koos trainer Joseph Oosting voor vier nieuwe gezichten aan de aftrap ten opzichte van de wedstrijd tegen NEC van afgelopen zaterdag.

Ricky van Wolfswinkel, Mees Hilgers, Anass Salah-Eddine en Carel Eiting namen de plek in van Sem Steijn, Youri Regeer, Sayfallah Ltaief en Max Bruns. De opdracht vooraf was duidelijk: er moest gewonnen worden, liefst met meer dan één doelpunt verschil. Die opdracht werd al snel een stuk lastiger toen Salburg na zestien minuten scoorde.

Oscar Gloukh zetten met een listige steekbal Maurits Kjærgaard alleen voor keeper Lars Unnerstall. Kjærgaard, die in de heenwedstrijd ook al twee keer had gescoord, lobte de bal over de uitgekomen keeper heen en zette de ploeg van Pepijn Lijnders op voorsprong: 0-1. In de 25e minuut leek het tweeluik zelfs al beslist toen Nene Dorgeles de bal hard .