Champions League te hoog gegrepen voor onmachtig Union

Union verloor dinsdag tegen Slavia Praag: 0-1. Na de nederlaag in de heenwedstrijd in Praag (3-1) zetten de Brusselaars hun Europees avontuur verder in de Europa League.

1 month Ago By BRUZZ

Union is voorlopig geen schim van het team dat eerder op Europese avonden tegenstanders plat wist te walsen. Dinsdagavond verloren de Brusselaars de return van de CL-voorrondewedstrijd tegen Slavia Praag met 0-1. Door de duidelijke nederlaag in de heenwedstrijd (3-1) moet Union zijn Europees avontuur verderzetten in de Europa League, een competitie die het team allicht beter ligt.

Waar Union in vorige Europese campagnes vaak een toonbeeld was van kracht en precisie sputtert de machine sinds het begin van het voetbalseizoen. Dat was al duidelijk in de drie tot nog toe gespeelde wedstrijden in Jupiler Pro League en werd dinsdagavond nog eens bevestigd met een nederlaag tegen Slavia Praag. Daarin toonde de Belgische bekerwinnaar zich onmachtig en, niet voor het eerst, driftig op zoek naar ideeën en duidelijke spelpatronen.

De Tsjechen, sluw en venijnig, hielden eenvoudig stand en onderstreepten hun verdiende kwalificatie met een laat doelpunt via Jurecka. Het vertrouwen bij Union is broos en dat was in de eerste helft heel erg duidelijk te zien. De 'thuisploeg' was zo erg op haar hoede dat er van onmiddellijk gevaar geen sprake was.

Door die afwachtende houding kon Slavia Praag rustig opbouwen, zonder evenwel grote kansen af te dwingen. Zo kabbelde het duel, dat gekenmerkt werd door veel slordigheden en hier en daar een vuige tackle, verder op het slome ritme van een zwoele zomeravond. Ter illustratie, elke ploeg trapte voor de rust de bal welgeteld één keer binnen het doe.