AZ wint wedstrijd met drie (!) rode kaarten en start voortvarend

AZ heeft zaterdagavond een nipte 1-0 zege geboekt op Almere City.

1 month Ago

AZ heeft zaterdagavond een nipte 1-0 zege geboekt op Almere City. In het Yanmarstadion te Almere was een vroeg doelpunt van Ibrahim Sadiq voldoende om het roodgekleurde duel over de streep te trekken. Maxim Dekker (AZ) en Baptiste Guillaume (Almere City) werden al in het eerste bedrijf met terechte rode kaarten bestraft door scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Ricardo Visus kreeg diezelfde kleur vlak voor het einde voorgehouden. De erfenis van Vangelis Pavlidis en Dani de Wit (samen goed voor 39 AZ-doelpunten in de vorige jaargang) werd al na vijf minuten aanvaard door Ibrahim Sadiq. De Ghanese buitenspeler zette AZ na een gewonnen één tegen één duel vroeg op voorsprong.

Het was koren op de molen voor de gasten, die gesteund door de voorsprong het balletje fijn rond konden laten gaan met daarin oud-Almere-middenvelder Peer Koopmeiners als spil van het geheel. Almere zocht naar een gaatje maar wist aanvallend nog geen vuist te maken. Dat leek te veranderen toen AZ-jongeling Maxim Dekker, die de voorkeur boven Riechedley Bazoer in het hart van de verdediging kreeg, terecht de rode kaart kreeg voorgeschoteld van arbiter Martin van den Kerkhof.

Een onbesuisde tackle op het middenveld was daar debet aan. Almere had met een mannetje meer via Jochem Ritmeester van de Kamp een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de nieuwe AZ-doelman Jeroen Zoet pareerde knap de inzet van de Almeerse middenvelder. Het numerieke voordeel voor Almere verdween met nog zo’n tien minuten t.