Ajax plaatst zich voor play-offs in Europa League

Ajax heeft zich na het winnen van een reeks van 34 strafschoppen geplaatst voor de play-offs van de Europa League.

1 month Ago

Ajax heeft na een serie van 34 strafschoppen de play-offs van de Europa League bereikt. De club verloor het thuisduel met Panathinaikos (0-1) na een treffer van Tetê in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd. Ajax won vorige week met dezelfde cijfers in Athene en daardoor moesten penalty’s de beslissing brengen.

Doelman Remko Pasveer stopte vijf strafschoppen, de laatste van oud-Feyenoorder Tonny Vilhena. Ajax miste viermaal vanaf 11 meter. Brian Brobbey faalde tweemaal.

Veel spelers moesten twee strafschoppen nemen, omdat de serie na elf pogingen van beide clubs weer opnieuw begon. Jagiellonia Bialystok is de tegenstander van Ajax in de play-offs om een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League. Ajax gaat komende donderdag eerst op bezoek bij de kampioen van Polen.

De return is volgende week in Amsterdam. Doelman Remko Pasveer noemde de strafschoppenreeks „bizar”. „Zoveel penalty’s en iedere keer ging er weer een mis en weer een mis”, zei de keeper van de Amsterdamse club bij Ziggo Sport.

Hij moest zeventien keer naar zijn doel voor een strafschop. Hij nam er zelf ook een en die schoot hij raak. „Het is niet zo dat ik er zelf geen stopte.

Maar telkens als ik er een stopte, misten wij weer. Het was misschien toch de druk.” De ontlading na de winnende strafschop van Anton Gaaei was groot.

„Win je gewoon na negentig minuten, wat wij gewoon hadden moeten doen, dan is het al snel klaar. Maar nu bleef de spanning zich steeds verder opbouwen en da.