Ajax heeft wederom weinig moeite met Jagiellonia en plaatst zich voor de Europa League

In een volgepakte Johan Cruijff Arena werd het 3-0 voor de Amsterdammers, waar aankoop Wout Weghorst op de tribune zat.

3 weeks Ago

Ajax heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Na de 4-1 overwinning in Polen tegen Jagiellonia Bialystok van vorige week, leek de return in Amsterdam een formaliteit. De Amsterdammers wonnen donderdagavond uiteindelijk met 3-0.

Op de tribune zat de nieuw aangetrokken spits Wout Weghorst , met gejuich begroet door het publiek in de Johan Cruijff Arena. Hij zag dat Ajax de Polen al vroeg onder druk zette en meerdere kansen kreeg. De openingsgoal viel echter pas tegen het einde van de eerste helft, toen de sterk spelende middenvelder Kian Fitz-Jim zelf een aanval opzette en de bal na een combinatie met Steven Bergwijn binnenschoot.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd: hoge druk, balbezit en kansen voor Ajax, amper gevaar van Jagiellonia. De 2-0 volgde na twintig minuten, toen Kenneth Taylor het eindpunt was van een vlot lopende aanval door het centrum van de Poolse verdediging. Spits Brian Brobbey tikte vlak daarna de 3-0 binnen.

De 16-jarige Jorthy Mokio en Juventus-huurling Daniele Rugani kregen beiden nog speelminuten en daarmee de kans hun debuut te maken. De tegenstanders van Ajax in de Europa League worden op vrijdag bekendgemaakt, als de loting voor het tweede Europese toernooi plaatsvindt..