Ajax gaat met acht andere basisspelers onderuit bij NAC Breda

Na vijf seizoenen in de eerste divisie promoveerde NAC afgelopen juni. Aanvoerder Jan Van den Bergh maakte in blessuretijd het winnende doelpunt (2-1).

1 month Ago

Ajax heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De club speelde met acht andere basisspelers dan afgelopen donderdag tegen Panathinaikos en ging onderuit met 2-1. Aanvoerder Jan Van den Bergh maakte in blessuretijd het winnende doelpunt voor de gepromoveerde club, die vorige week met een nederlaag bij FC Groningen terugkeerde op het hoogste niveau.

Ajax-trainer Francesco Farioli let bij het samenstellen van zijn basisformatie voorlopig vooral op de fitheid van zijn spelers. Na de slijtageslag en spectaculaire serie van 34 strafschoppen tegen Panathinaikos afgelopen donderdag koos hij voor acht andere basisspelers. Alleen Remko Pasveer, Josip Sutalo en Jorrel Hato stonden ook in Breda weer aan de aftrap.

Brian Brobbey, die twee strafschoppen miste tegen Panathinaikos, en Bertrand Traoré stonden voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Belangrijke spelers Steven Berghuis, Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Devyne Rensch kregen rust in aanloop naar het uitduel van komende donderdag met de Poolse kampioen Jagiellonia Bialystok in de play-offs om een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League. Brobbey miste in de derde minuut een kans op de openingstreffer.

De spits kon zich niet onderscheiden tegen het gepromoveerde NAC, dat de afgelopen vijf jaar tegen Jong Ajax speelde. Hij liet de bal herhaaldelijk van zijn voeten springen. Niet alleen Brobbey speelde slordig.

Ajax leed zoveel balverlies dat NAC nauwelijks in de problemen kwam. De thuispl.