ADO wint van FC Volendam, opvallende rol voor Henk Veerman

1 month Ago

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de derde wedstrijd van het seizoen met 2-1 gewonnen. De Haagse club kwam dankzij doelpunten van Alex Schalk (minuut 31) en Jari Vlak (minuut 55) op een voorsprong, en gaf deze niet meer uit handen. Saillant detail was het enige tegendoelpunt, gemaakt door oud-ADO-speler Henk Veerman.

Het stond al 2-0, toen Henk Veerman in de 62ste minuut namens FC Volendam de 2-1 scoorde. Veerman werd vorig seizoen topscorer van de eerste divisie met 23 doelpunten. De lange aanvaller uit Noord-Holland speelt dit seizoen voor zijn jeugdliefde FC Volendam.

Dankzij de overwinning pakt ADO drie punten en komt daarmee op positie drie van de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. Twee weken geleden speelde ADO Den Haag in de openingswedstrijd van het seizoen nog gelijk tegen VVV-Venlo. Het werd toen 1-1.

Vorige week eindigde het duel in en tegen Dordrecht eveneens in een 1-1 gelijkspel. Omroep West laat ADO Den Haag vanwege een boycot voorlopig links liggen. De omroep beperkt de berichtgeving tot het hoognodige, zonder zelf aanwezig te zijn in het stadion of op het trainingscomplex.