Aluminium staat periodetitel in de weg voor Helmond Sport; FC Den Bosch de grote winnaar

Helmond Sport was vrijdagavond ongelofelijk dicht bij de eerste periodetitel, maar een gelijkspel tegen Jong Ajax (1-1) bleek nét niet voldoende. De titel ging naar FC Den Bosch, dat eveneens gelijkspeelde tegen De Graafschap maar daarmee wél optimaal profiteerde van de misstap van Excelsior op bezoek bij Roda JC.

featured-image

Een paar centimeter? Millimeters wellicht? Zo weinig scheelde het of Helmond Sport had vrijdagavond met de het Bronzen schild in de hand gestaan. Voor het duel met Jong Ajax wijzigde Helmond Sport-coach Kevin Hofland zijn ploeg op slechts één positie. Dat is weinig in vergelijking met de voorbije weken, waarin de coach volop rouleerde met zijn opstelling.

Dario Sits stond in de punt van de aanval en dat ging ten koste van Anthony van den Hurk. De eerste helft tegen Jong Ajax was een verschil van dag en nacht met de eerste helft die Helmond Sport afgelopen maandag op de mat legde tegen Jong PSV. Toen scoorden de Helmonders drie keer in de openingsfase.

Van die aanvalsdrift was vrijdagavond aanvankelijk weinig over. Er voltrok zich een anoniem eerste halfuur tegen de Amsterdamse jonkies, met een schotje van Lennerd Daneels als enige wapenfeit. Dat was het dan ook wel, wat maakte dat de eerste helft beter schriftelijk afgedaan had kunnen worden.

Toch was er ineens volop reden tot juichen in Helmond, toen er nieuws vanuit Den Bosch en Kerkrade neerdaalde in het GS Staalwerken Stadion. FC Den Bosch (thuis tegen De Graafschap) en Excelsior (uit bij Roda JC) – dé concurrenten in de strijd om de eerste periodetitel - kwamen zo’n beetje gelijktijdig op achterstand. Het Helmondse publiek liet zich toch al goed horen en dat werd na het zien van die tussenstanden zeker niet minder.

Toch was die voorzichtige feeststemming niet van al te lange duur. Jong Ajax kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong via Kayden Wolff, waardoor er volop werk aan de winkel was voor Helmond Sport. De thuisploeg nam het heft stevig in handen en de kansen die daarmee gepaard gingen werden steeds groter.

Scoringskansen waren er onder meer voor Daneels, Pachonik en Sits, maar geen van allen schoot met scherp. Bovendien was er weer nieuws uit Den Bosch, dit keer niet met een positieve gloed voor Helmond Sport. FC Den Bosch boog de opgelopen achterstand tegen De Graafschap namelijk om in een 2-1 voorsprong, waardoor de Bosschenaren op dat moment veruit de beste papieren voor de periodetitel hadden.

Met nog tien minuten op de klok schoot verdediger Halhal de gelijkmaker binnen. Diezelfde Halhal kreeg niet veel later rood voor het neerleggen van een doorgebroken speler. Den Bosch incasseerde in extremis de 2-2, waardoor Helmond Sport aan één doelpunt voldoende had voor de periodetitel.

In de allerlaatste seconde kopte Van den Hurk nog op de lat, maar de bal wilde er niet meer in. Daarmee kwam een bewogen avond, waarop Helmond Sport de periodetitel op een haar na misliep, ten einde. De verdediger van Helmond Sport haalt een doorgebroken speler van Jong Ajax neer en krijgt direct rood.

Ongelofelijk...

In de blessuretijd raakt Van den Hurk met een halve omhaal de paal. Daar was Helmond Sport nog heel dicht bij drie punten. Zou het dan toch nog kunnen voor Helmond Sport? Redouane Halhal schiet met nog tien minuten op de klok de 1-1 binnen voor de thuisploeg.

Het publiek gaat er nog maar eens achter staan. Slechts nieuws voor Helmond Sport. FC Den Bosch heeft de achterstand tegen De Graafschap omgebogen in een 2-1 voorsprong, waardoor de Bosschenaren nu veruit de beste papieren hebben voor de periodetitel.

Wederom een kans voor Helmond Sport. Na een goede combinatie met Golliard komt Tobias Pachonik in scoringspositie. Hij raakt de bal echter verkeerd, waardoor zijn poging de tribune in vliegt.

Uit een afgeslagen hoekschop valt de bal voor de voeten van Jonas Scholz, de Duitse centrumverdediger van Helmond Sport. Hij haalt uit met zijn sterke linker, maar de bal vliegt over het doel. Ook via andere kanalen op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij PSV? Dat kan! Het Eindhovens Dagblad heeft een WhatsApp-kanaal waarmee u het laatste nieuws van PSV meteen op uw telefoon binnenkrijgt.

Klik op deze link om u aan te melden. Heeft u liever het nieuws in de mail? Klik dan op deze link om u in te schrijven voor de dagelijks sportnieuwsbrief van het Eindhovens Dagblad..